Zoekmachineoptimalisatie (search engine optimization/SEO) is het optimaliseren van je website om bovenaan in de organische resultaten van Google te verschijnen. Google sorteert sites immers aan de hand van een algoritme naar relevantie.

Dat algoritme telt heel wat verschillende factoren, daarom is het optimaliseren van een website voor zoekmachines geen simpele klus.  Zowel inhoudelijke, technische als externe factoren moeten geoptimaliseerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor goede interne linking of je kan aan linkbuilding gaan doen. Daar helpen we je echter graag mee!

Waarom is zoekmachineoptimalisatie belangrijk voor jouw bedrijf?

✅ Gevonden worden door klanten

Het wordt steeds belangrijker om gevonden te worden via zoekmachines. Klanten zoeken immers steeds meer op, zeker sinds de opkomst van mobiele apparaten. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je website goed gevonden kan worden, dit kan door middel van zoekmachineoptimalisatie. Als je niet te vinden bent in Google, maar je concurrenten wel, kan je immers (potentiële) klanten verliezen.

✅ Het is kostenbesparend

Om bovenaan in Google te verschijnen, moet je betalen voor advertenties, dit vaak per klik. Door je website te optimaliseren om als hoogste in de natuurlijke zoekresultaten te verschijnen, hoef je niet te betalen telkens er een bezoeker op je site komt via Google. Natuurlijk vergt zoekmachineoptimalisatie initieel een ferme investering, maar je haalt er dan ook heel wat bezoekers uit, ook op lang termijn.

✅ Meer dan enkel tekst

Zoekmachineoptimalisatie zorgt voornamelijk dat je website als eerste scoort in de organische resultaten (zie in de afbeelding onderaan). Google biedt echter ook de optie om gratis je bedrijf als Google Mijn Bedrijf een fiche in te vullen met je bedrijfsgegevens. Dit verschijnt aan de rechterkant wanneer een klant op zoek gaat naar jouw bedrijf. Ze krijgen naast tekst, ook foto’s en een kaartje te zien. Het is zeer interessant om dit op te zetten, aangezien je op deze manier visueel erg opvalt.

Wil jij graag makkelijk gevonden worden door (potentiële) klanten op zoekmachines?  Wij helpen je graag verder met al je plannen op vlak van zoekmachineoptimalisatie. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.