YouTube

Youtube biedt al een tijdje de mogelijkheid om te adverteren, dit kan door middel van tekstadvertenties en banner advertenties. Uiteraard kan je op ook adverteren op Youtube door middel van video, meestal voor de video op de betreffende pagina. Technisch gezien worden deze advertenties aangestuurd vanuit het Google Adwords platform.

Waarom adverteren op Youtube?

✅ Grootste videoplatform

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld. Gebruikers spenderen er vaak uren en bekijken vele verschillende videos. Wereldwijd kent YouTube meer dan een miljard gebruikers, een gigantisch doelpubliek die je niet zomaar links kan laten liggen.

✅ Google product

YouTube is bovendien een product van Google. Door de nauwkeurige gegevens die de zoekmachine heeft van elke gebruiker, kan hij erg nauwkeurig een profiel op maken. Dit profiel van een gebruiker kan erg interessant zijn voor adverteerders.

✅ Specifieke targetting

Door het nauwkeurige profiel van elke gebruiker, kan je erg specifieke doelgroepen bereiken. Zo kan je je doelgroep bepalen aan de hand van geslacht, leeftijd of regio. Ook kan je beslissen te targetten op basis van interesses van een gebruiker, bijvoorbeeld modeliefhebbers of sportfanaten. Als je bijvoorbeeld reisverzekeringen als dienst aanbiedt, dan kan je je richten naar mensen die geïnteresseerd zijn in reizen. Verder kan je ook kiezen om bij een specifieke categorie van videos te verschijnen. Stel dat je een webshop met keukengerei hebt, dan wil je natuurlijk adverteren rond videos over koken.

✅ Verschillende formats mogelijk

Ook als je wilt adverteren op YouTube kan je kiezen uit verschillende formats. Zo kan je kiezen voor een tekstadvertentie of een banner. Voor deze vorm van advertentie heb je geen video nodig. Ook kan je beslissen om met een video te adverteren. Uiteraard heb je hier een video voor nodig, maar dit hoeft niet altijd zo duur te zijn. Je kan kiezen voor een simpele animatie of video, die toch de boodschap overbrengt en heel wat geïnteresseerden naar de website kan lokken. Diezelfde video kan je trouwens ook gebruiken bij een eventuele Facebook video campagne en/of Instagram, zo kan je die kosten al delen.

Overtuigd van de voordelen van het adverteren op Youtube? Aarzel dan niet om ons te contacteren.