Facebook

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld. Het netwerk heeft mannelijke en vrouwelijke gebruikers, van jong tot oud, in elke regio en met alle interesses. Dat is meteen ook de grote kracht van adverteren op Facebook, want je kan heel duidelijk aangeven naar wie je wilt communiceren.

Adverteren op Facebook kan je inzetten voor verschillende doelen. Zo kan je inzetten op je extra online verkoop, door een campagne die focust op je webshop. Maar doordat je je doelgroep ook op regio kan toespitsen, is een campagne om je lokale verkoop te stimuleren ook een optie.

Verder kan je Facebook ook inzetten om je merk te laten groeien of meer likes op je bedrijfspagina te genereren. Het promoten van een app is ook mogelijk. De opties zijn eindeloos, waardoor er steeds een Facebook advertentiecampagne op maat van jouw bedrijf gemaakt kan worden. Het succesverhaal op Facebook van onze klant Nr4 lees je in onze eerdere blogpost.

Kosten van adverteren op Facebook

Wat kost adverteren op Facebook? Wel, net zoals bij Google Ads kan het al met een klein budget. Je kan ook bepalen waarvoor je wil betalen: voor het aantal clicks (CPC) of voor het aantal weergaven.

Hou er wel rekening mee dat het niet of minder interessant is om eenmalig te adverteren. Een campagne op iets langere periode (ook met een beperkt budget per dag) is vaak interessanter omdat je met herhaling kan werken. We bekijken dit heel graag met je.

Doelgroepen op Facebook

We hadden het al even over de targetting op Facebook. Je kan duidelijk aangeven naar wie je wilt communiceren met je advertentiecampagne. Als criteria kan je leeftijd, geslacht, taal, functie en regio gebruiken.

Ook targetten op basis van interesses is een mogelijkheid. Daarnaast is het ook mogelijk om vergelijkbare doelgroepen te maken op basis van je eigen database of websiteverkeer.

Verder kan je ook kiezen om advertenties enkel te tonen op een bepaald toestel, bijvoorbeeld enkel mobiel of enkel op desktop. Het feit dat je doelgroepen zo specifiek kan instellen, maakt adverteren op Facebook erg interessant.

Wij bekijken graag de ideale set-up voor je campagne. Dat doen we steeds op basis van onze ruime ervaring met kleine en grote campagnes.

Hoe gaan we te werk? 

✅ Allereerst bepalen we en kaderen we in samenspraak met jou de doelstellingen die je wilt behalen met de Facebook campagne. Met de inzichten die we verwerven uit ons gesprek vormen we de fundamenten van onze campagne.

✅ Samen gaan we op zoek naar de doelgroep die je wilt bereiken. Door gerichte vragen te stellen, krijgen we een duidelijk beeld van de doelgroep die je wilt bereiken.

✅ Na het bepalen van de doelstellingen en doelgroep, beginnen we te bouwen aan de campagne. Tijdens de campagne testen we met verschillende doelgroepen en advertentieformaten. We sturen de campagne bij waar nodig om een maximaal resultaat te behalen.

✅ Uiteraard willen we weten wat de campagnes hebben opgeleverd. Daarom zorgen we na afloop van een Facebook advertentiecampagne voor een gedetailleerd rapport. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat de campagne je precies heeft opgeleverd?