Bing

Bing is de zoekmachine van Microsoft. Bing ontvangt vooral bezoekers via Hotmail/live en de portalen van Microsoft, maar haar bereik is minimaal te noemen. Google is (zeker in België) de absolute koning van de zoekmachines, maar toch is adverteren op Bing interessant.

Waarom adverteren op Bing?

Omdat Bing zo klein is, wordt er door 95% van de markt niet naar gekeken. Vaak wordt verteld dat de zoekmachine niet de moeite waard is. Toch geven wij vijf redenen waarom adverteren op Bing zeker een meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf.

✅ Weinig concurrentie

Google heeft een groter publiek, maar ook een veel groter aantal adverteerders. Op Bing wordt er vaak minder ingezet, waardoor de kans groter is dat je bovenaan verschijnt bij een bepaald zoekwoord.

✅ Adverteren op Bing is goedkoper

Net doordat er minder concurrentie is, zijn de kosten voor een advertentiecampagne op Bing vaak goedkoper dan adverteren op Google. Fijn voor jou én je portemonnee.

✅ Extra netwerken gebruiken is altijd slim

Sommige mensen gebruiken nooit Google, daarom is het slim om dit publiek niet zomaar links te laten liggen. Hoe uitgebreider het aantal netwerken waar je adverteert, hoe groter het publiek wordt dat je kan bereiken.

✅ Ook weinig traffiek is traffiek

Ook al haal je geen horden mensen binnen, het zijn nog steeds potentiële klanten. Aangezien Bing weinig concurrentie kent en goedkoper is, loont het zeker de moeite om Bing op te nemen in je advertentie mix.

✅ Weinig werk

Bing biedt de mogelijkheid om een bestaande advertentiecampagne voor Google te exporteren naar Bing. Handig, want zo kruipt er heel wat minder werk in het opzetten van advertentiecampagnes.