The Good Company

De volgende stap naar een duurzame toekomst

Wie is ’the good company’?

Het in San Francisco gevestigde the good company is een platform die ondernemingen begeleid in hun ESG parcours. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (bestuur). Het vertegenwoordigt zo de duurzaamheid en maatschappelijke impact van een onderneming ten aanzien van hun stakeholders.

Alsmaar meer ondernemingen leggen zich toe op ESG, maar velen ondervinden problemen bij de dataverwerking. Ze verliezen kostbare tijd om de data te beheren en te rapporteren, en vervolgens te handelen naar de resultaten.

The good lab vergemakkelijkt de verzameling, consolidatie, analyse en oplevering van deze data dankzij software tools. Het platform werd opgericht door een groep van gelijkgezinde individuen die eveneens hun expertise deelt door consulting te verlenen in het gehele proces. 

Hierdoor kunnen de ondernemingen en ondernemers zich focussen op een continue performantie, zodat ze de kansen die zich voordoen − om echte duurzame leiders te worden − ook optimaal kunnen benutten.

Vraag van de klant?

In de Verenigde Staten wint het concept van ESG alsmaar meer aan belang. Pok in onze buurlanden zien we meer en meer ondernemingen handelen met een sterke nadruk op deze duurzaamheid.

Het ESG platform van the good company werd opgericht in 2020. Om op te vallen als nieuwkomer en zich te onderscheiden van de concurrentie, had the good company nood aan een herkenbare en frisse visuele identiteit.

Wat heeft STRAK verwezenlijkt?

Na onze oversteek van de Noordzee voor het Britse vastgoedproject Bective, waren we des te meer enthousiast om ditmaal de Atlantische Oceaan te trotseren voor dit duurzame project.

Ons vertrekpunt was het antwoord op de vraag: Wat straalt ESG uit? We kozen daarom voor twee basiskleuren die onmiddellijk aan duurzaamheid doen denken: Het groene van de natuur en het blauwe van water.

Dat trokken we vervolgens door in de gehele branding. Van het strakke logo en de huisstijl, tot de afgeleiden voor print en web: Visitekaartjes, letterhead, het boek waarin de filosofie van de onderneming, e-mailing, bannering, etc.

Eindresultaat?

Deze visuele uitwerking van project ademt datgene uit wat the good company vertegenwoordigt: duurzaamheid. Hét centrale element van ESG.

Het project was eerste hoofdstuk in dit internationale verhaal dat we samen mogen vertellen. En een verdere stap in onze eigen houding ten opzichte van duurzaamheid.

Heeft je onderneming ook nood aan strakke (re)branding? Neem zeker een kijkje naar onze andere cases.