Teak Deco

Facebook Ads en Google Ads uit het juiste hout gesneden

Wie is Teak Deco?

Teak Deco is een meubelhandelaar die rechtstreeks geïmporteerde massieve teakmeubelen aanbiedt voor zowel binnen als buiten. De teakmeubel specialist verkoopt zijn meubels op zijn webshop en in drie showrooms, gelegen in Belsele, Mortsel en Diest.

Vraag van de klant

Vroeger was het simpel. Wou je nieuwe meubels dan stapte je in je wagen en reed je naar verschillende meubelzaken in jouw buurt. Wanneer je vandaag meubelen wil kopen, ga je onmiddellijk achter je computer zitten en begin je te Googelen of op Social Media inspiratie op te doen.

Bij Teak Deco realiseren ze zich dat het online verhaal steeds belangrijker wordt. En met die hoofdreden klopte Teak Deco op onze deur waarbij ons de volgende vragen werden gesteld:

  • Hoe de online vindbaarheid van de showrooms en webshop vergroten?
  • Hoe kunnen we extra verkeer genereren naar de website én de showrooms?
  • Hoe versterken we de naamsbekendheid van het merk op Social Media?

Met aantrekkelijke woorden, relevant verkeer genereren.
___

Wat heeft STRAK verwezenlijkt?

Online Marketing audit

De sfeer en stijl die de showrooms uitademen nemen we mee in de communicatie en brengen we tot leven in de advertenties op Social Media en Google.

Social Media Beheer

We beheren de Facebookpagina van Teak Deco als een goede huisvader, op basis van een contentkalender. Zo posten we tweemaal per week relevante berichten op de pagina van Teak Deco. Hierbij wisselen top-topicals, commerciële- en behind-the-scenes berichten zich voortdurend af. Dit alles om een uitgebreide content-mix te serveren, waar de doelgroep van smult.

Facebook Advertising

Naast de organische, de niet-betaalde berichten, plaatsen we ook maandelijks Facebook en Instagram Advertenties. Zo iedere maand gerichte, commerciële boodschappen naar de juiste doelgroep. Steeds op data gerust, hoe anders? Dit met als doel om enerzijds de betrokkenheid van de huidige fans te vergroten en anderzijds nieuwe fans aan te spreken.

1400 extra likes op Facebookpagina

De kost per klik is gehalveerd

Een stijging van het doorklikpercentage met 25%

Google ads (Display, Search & Remarketing)

Na het hertekenen van de account, waar we ons baseerde op de structuur van de website, én het uitvoeren van een grondige zoekwoorden-analyse, plaatsten we onze campagnes live ter ondersteuning van de winkels in Belsele, Diest en Mortsel.

Hierbij optimaliseren we maandelijks de verschillende campagnes om zoveel mogelijk relevant verkeer naar de website te trekken, dit tegen een voordelige kost-per-klik.

27% meer contactaanvragen in vergelijking met vorig jaar

Een daling van de gemiddelde kost per klik met 20%

Een stijging van het doorklikpercentage met 40%

Eindresultaat?

Niet alleen de cijfers, maar ook de face-to-face gesprekken hebben aangetoond dat Instagram en Facebook top kanalen zijn. Mensen spreken spontaan over onze advertenties en geven ook aan dat ze via Social Media de winkels hebben leren kennen.

Maar, niet enkel social media maakt het online verhaal van Teak Deco zo succesvol. Ook de Search en Display campagnes bij Google Ads, blijven nog steeds hun vruchten afwerpen.

Als onderneming moet je niet enkel aanwezig zijn op Google, zeker als er een nood is van soortgelijke diensten of producten, maar ook op Social Media. Dit is een ideale manier om een goede band te scheppen met je doelpubliek en potentiële klanten.

Die aanwezigheid is dus een must en wij helpen graag waar we kunnen.