Sportwerk Vlaanderen

Leren fietsen met Julien & Julienne

Wie is Sportwerk?

Wil je werken in de sport? Ben je op zoek naar een professionele sportlesgever? Of heb je een vraag over tewerkstelling in de sport?

Sportwerk Vlaanderen is als responsieve netwerkorganisatie dé referentie en pionier in zowel het professionaliseren van de sportsector als in de tewerkstelling in sport.

Zij zijn dé connectie tussen sportwerkers, klanten, partners en de maatschappij. Een netwerkorganisatie, wendbaar en continu in beweging door innovatie en door het opvolgen van maatschappelijke noden. Van inspireren door hun enthousiasme en kwaliteitsvolle begeleiding, tot delen van hun kennis.

Contacteer ons

Wie is Julien Flandrien?

Julien Flandrien is de fietsopleiding die Sportwerk Vlaanderen aan het lagere onderwijs aanbiedt.

Het idee komt van triatleet Filip Van Craenenbroeck. Het vloeit voort uit de opleiding ‘Ondernemende Coach in de Sport’, een samenwerking tussen Sportwerk Vlaanderen en HoGent. Met een passie voor fietsen, zag Filip de nood aan extra fietsopleiding op de school van zijn kind.

Elk kind in Vlaanderen en Brussel moet op een leuke en veilige manier kunnen leren fietsen, zodat ze zich ook veilig in het verkeer kunnen begeven.

  • Dat biedt enerzijds een voordeel voor de kinderen en hun ouders, door het boosten van de zelfstandigheid, vertrouwen en durf.
  • Anderzijds genieten ook de scholen en de gemeentes van de vruchten, door het creëren van veilig (school)omgevingen, gezonde en sportieve leerlingen en een positieve impact op het milieu.

Daarom werkte Sportwerk Vlaanderen een specifieke methodologie uit in functie van de motorische ontwikkeling van het kind en afgestemd op de leeftijd.

Vraag van de klant?

Na een geslaagde rebranding in 2018 – waarbij we samen hun visie, missie, doelstellingen, communicatie en bijgevolg ook de naam en baseline herbekeken – kwam Sportwerk Vlaanderen opnieuw aankloppen bij ons full service agency voor de creatieve invulling en grafische uitwerking van deze nieuwe methodologie.

Hun enige wensen? Een retro-sfeertje, een figuratief element dat kinderen aanspreekt en een creatief element met wielertruitjes.

Wat heeft STRAK verwezenlijkt?

Julien Flandrien én Julienne Flandrienne

Het woord Flandrien weerspiegelt natuurlijk de rijke fiets- en wielercultuur in Vlaanderen. Dit wereldbekende begrip in combinatie met een gewenst figuratief element leidde tot de geboortes van Julien Flandrien en Julienne Flandrienne, de officiële mascottes van deze fietsopleiding.

Onze ervaring leerde dat een mascotte zorgt voor extra marketingpotentieel, want het biedt een speels en herkenbaar kantje voor onze primaire doelgroep, namelijk de kinderen van het lagere onderwijs.

Contacteer ons

Wielertruitjes

De specifieke methodologieën werden vertaald naar de klassieke wielertruitjes. Net zoals bij het professionele wielrennen, kregen ze hier hun eigen specifieke betekenis. Elk truitje vertegenwoordigt gradueel een specifieke leerlijn van de methodologie en de bijhorende doelstellingen:

De missie? Elk kind in Vlaanderen en Brussel
op een leuke en veilige manier leren fietsen
zodat het zich veilig in het verkeer kan begeven.

___

  • De witte trui – voor de beste jonge renner – vertegenwoordigt het leren fietsen zonder hulpmiddelen, van 4 tot 6 jaar.
  • De groene trui – voor de renner met de meeste punten in een etappe – vertegenwoordigt het leren fietsen onder begeleiding, van 7 tot 8 jaar.
  • De gele trui – voor de leider van het klassement – vertegenwoordigt het verbeteren van de fietsbehendigheid, waarbij een ouder bijna niet meer nodig is, van 9 tot 10 jaar.
  • De regenboogtrui – voor de wereldkampioen – vertegenwoordigt het alleen en veilig naar school fietsen, van 11 tot 12 jaar.

Diploma

Om de kinderen extra te motiveren tijdens de lessen, wordt bij het behalen van de vooropgestelde doelstellingen een diploma en reflector uitgedeeld. Een tastbare beloning voor hun welverdiende inspanningen.

Communicatie

Tenslotte werd de onepager-website www.julienflandrien.be opgezet waarbij de methodologie van Sportwerk Vlaanderen en de creatieve invulling van STRAK één grafisch geheel vormen.

De website is het informatieve portaal voor de scholen en gemeenten.

Is jouw interesse gewekt?

  • Benieuwd met welke andere merken en ondernemingen we samenwerken? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze andere cases!
  • Wens je nog meer informatie? Die kan je vinden bij onze diensten of neem gerust contact met ons op!

Contactformulier