Wie is Pure Pharma?

Pure Pharma is dé specialist in exclusieve apotheekinrichtingen. Het bekijkt en verzorgt apotheekinrichtingen van A tot Z. Zo denkt Pure Pharma naast de inrichting en concept ook na over de communicatie, exploitatie en infrastructuur van een apotheek.

Vraag van de klant

Pure Pharma profileert zichzelf als specialist in zijn vak. Een belofte die het offline al waarmaakt, online daarentegen nog niet. Pure Pharma klopte op onze deur met de vraag hoe we de online vindbaarheid in de Google zoekresultaten kunnen vergroten en hoe we de Social Media kanalen kunnen optimaliseren.

Wil je maximaal scoren in Google, dan dient naast je SEO ook je SEA op punt te staan.
___

Wat heeft STRAK verwezenlijkt?

Het vergroten van de online vindbaarheid was Pure Pharma’s hoofddoelstelling. Om de online vindbaarheid te vergroten dienden we de SEO van de website te finetunen. Zo gingen we op zoek naar de juiste keywords, die we vervolgens verweven doorheen de meta data en webteksten. Hierdoor werd de website voor Google leesvriendelijker gemaakt voor Google, met het gevolg dat Google ook vriendelijker reageerde op Pure Pharma’s online positie.

Om Pure Pharma dat extra duwtje in zijn Google-rug te geven, werden op basis van de verschillende diensten ook Google Ads campagnes ingericht. 

Ook hierbij maakten we een zoekwoorden-analyse op basis van de verschillende dienstenpagina’s  Belangrijk was dat de zoekwoorden en advertentieteksten naadloos overeenkomen met de inhoud op de landingspagina. Het monitoren en bijsturen van de Google Ads campagnes gebeurt op wekelijkse basis. Dit met maar één doel: het aantal contact aanvragen vergroten.

Hand in hand met de vindbaarheid gaat de online profilering. De apothekers dienen direct het juiste gevoel te krijgen wanneer ze Pure Pharma online te zien krijgen. Dit op zowel Social Media als de website. Het juiste gevoel op een professionele en consistente manier online overbrengen. Daar gingen Pure Pharma en STRAK samen voor. Via een inhouse-workshop werden de Social Mediakanalen geanalyseerd en vervolgens onder handen genomen. Een op maat gemaakte contentplan en contentkalender vormden de basis voor de online communicatie op Social Media.

Gemiddelde kost per klik -15%

CTR gestegen met +192%

Conversies gestegen met 250%

Google Search Ads & Remarketing campagnes

Na het uittekenen van de accountstructuur, gebaseerd op op het aanbod van de website, plaatsten we onze Googlecampagnes live. Maandelijks optimaliseren we de verschillende campagnes om zoveel mogelijk relevant verkeer naar de website te sturen, tegen de laagste kost-per-klik. Via remarketing campagnes maken we van leads, harde conversies.

Meer dan 2 keer zoveel verkeer kunnen genereren

Extra aandacht voor Pinterest en Facebook werpt zijn vruchten af

Bezoekers blijven 15% langer op de website

Eindresultaat?

“Eén plus één is gelijk aan drie”. Diezelfde regel is ook van toepassing wanneer je de som neemt van SEO en SEA. Deze twee Online Marketing strategieën zorgen er samen voor dat je website sterker voor de dag in de Google zoekresultaten. Rome is ook niet op één dag gebouwd, net zomin je website direct als een komeet door de zoekresultaten schiet. 

Een betere en sterkere online positie verkrijgen is een project op lange termijn. Op maandelijkse basis dient er geanalyseerd, bijgestuurd en geoptimaliseerd worden om een maximaal resultaat te krijgen. 

Wil je ook beter scoren op SEO of je Social Media en SEA campagnes maximaliseren? Neem dan zeker contact op mijn ons team.