Fietsberaad

Stevig in het zadel blijven met Wordpress & Webdesign

Wie is Fietsberaad?

Fietsberaad helpt overheden bij het opzetten en uitbouwen van hun fietsbeleid. Ze is het kenniscentrum voor fietsbeleid in Vlaanderen en helpt Vlaamse steden en gemeenten om de dynamiek in hun fietsbeleid te versnellen.

Case fietsberaad

Vraag van de klant?

Fietsberaad was in het bezit van een Usability-rapport uitgewerkt door AG Consult. Met dit document als onderbouw werd ons gevraagd om een webdesign en gebruiksvriendelijke website te bouwen.
Het rapport gaf ons de nodige inzichten en handvaten om het design en het CMS te ontwerpen op maat van de beheerder en de bezoeker van de website. 
Case fietsberaad

Wat heeft STRAK verwezenlijkt?

Fietsberaad beschikt over een grote hoeveelheid aan informatie en het Usability rapport bekijkt deze zaken rechtlijnig. De grote moeilijkheid was dan ook het samenbrengen van dit rapport en de visuele laag tot een aangenaam geheel.

De grootste focus werd dan ook op de hoofding gelegd. Zo zijn we trouw gebleven aan de huisstijl, maar hebben we toch kleine visuele elementen toegevoegd. Daarnaast hebben we met de kleine verwijzingen van kleur en vorm de andere elementen op de website voorzien van een grafische saus.

WordPress werd aangereikt als CMS. De kennis van STRAK laat dan ook toe dit CMS volledig om te vormen naar de wensen van de klant. Zo hebben we een intuïtief maar robuust systeem uitgedokterd en het nodige maatwerk doorgevoerd om naast de bestaande onderdelen binnen WordPress ook aanvullende functionaliteit aan te bieden.
Al bij al een volledig pakket op maat van de klant en volgens de richtlijnen van de Usabilityexpert.
Case fietsberaad

Eindresultaat?

Een nieuwe en bovendien zeer gebruiksvriendelijke website voor zowel de beheerder als bezoeker. Daarnaast werd het merk en bijhorende huisstijl doorheen het hele webdesign verweven.