Blog

Video marketing voor bedrijven

Blog 14: Video Marketing voor bedrijven

 

Video prikkelt ons langs alle kanten. Via onze smartphones kijken we tegenwoordig overal naar video’s: In overvolle wachtkamers, in het openbaar vervoer, in klaslokalen en — laten we eerlijk zijn — zelfs in vergaderingen.

Naast de nostalgische sfeer die er rond hangt, is dit mediaformat ook snel consumeerbaar. Video is hét medium waarmee je het snelst een emotionele respons kan uitlokken. Dat maakt het een ideale marketingtool.

Maar wat is de meerwaarde van video voor bedrijven? Moet je als bedrijf inzetten met videocontent op sociale media? En zet je dan ook een corporate video in? Kunnen we als bedrijf ook zelf video’s maken die onze diensten en/of producten helpt verkopen? Het zijn allemaal vragen die je jezelf als bedrijf kan stellen.

Zoek je vrijblijvend advies over
video marketing voor jouw bedrijf?

Contacteer ons

 

Video marketing leeft, en trends komen en gaan. Hieronder delen we enkele inzichten die de meerwaarde van video marketing aantonen. 

Keep video short!

Korte video is een format die we ondertussen gewoon zijn. Hiermee spelen we in het kamp van de Instagram Reels, TikToks, allerhande Stories en Youtube shorts. Voorzie dus zeker ook een short video van jouw bestaande corporate video of investeer in een short video from scratch. De opmars van de voorbije jaren tonen aan dat dit uiteindelijk de norm zal worden. 

Alles komt terug

Niet enkel door corona keren we terug naar de roaring twenties. De eerste film waarbij beeld en geluid synchroon liepen kwam pas uit in 1927. Bijna een eeuw later keerde de “silent film” terug, want maar liefst 85% van alle video’s op sociale media wordt zonder geluid bekeken. Sterker nog, 80% van de consumenten geeft aan een negatieve reactie te ervaren op een advertentie met een onverwachts geluid.

Dit betekent dat als je wilt dat mensen blijven hangen en jouw inhoud bekijken, je jouw video’s moet optimaliseren voor stille kijkers. Consumenten kijken gemiddeld 12% langer naar advertenties met ondertiteling en andere on-screen tekst.

 

Blog 14: Video Marketing voor bedrijven

 

Dé heerser op sociale media

Sociale media heeft de manier waarop mensen online omgaan met inhoud volledig veranderd. Enerzijds is authenticiteit belangrijker dan ooit, anderzijds is de aandachtsspanne van het publiek ook korter dan ooit.

Alleen merken die persoonlijkheid aan hun berichten toevoegen, zullen zich nog kunnen onderscheiden van de rest. Met de steun van videocontent vinden merken nieuwe en creatieve manieren om hun communicatie te laten mee evolueren met de sociale mediaformats. Op die manier proberen ze consistentie van hun merkverhaal over alle platforms te verspreiden.

Video verhoogt de conversieratio

Om tot een conversie te komen, moet je het vertrouwen winnen van de consumenten. Voornamelijk videotestimonials hebben een grote waarde in het scheppen van dit vertrouwen. Met dit type video kan je een vorm van authenticiteit en geloofwaardigheid brengen die je met andere content onmogelijk kan evenaren: Het is snel consumeerbaar en je triggert meteen een emotionele respons, want mensen kopen nu eenmaal van mensen.

Kan je als merk jouw video marketing uitlijnen met jouw propositie, en daarbij de juiste emotionele snaar bij jouw doelgroep raken, dan zal dit jouw ROI bevorderen.

Hier dan snel nog enkele cijfers:

  • 54% van de consumenten willen meer videocontent zien;
  • 87% van marketing professionals gebruiken video als marketing tool;
  • 88% van de marketeers zien de ROI stijgen wanneer er video gebruikt wordt;
  • 66% meer leads door video als marketingtool in te zetten.

 

MEER: Ontdek waarom video voor jouw employer branding werkt

It’s the circle of live

Nants ingonyama bagithi baba! Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar live videocontent zou hoog bovenaan de lijst met prioriteiten voor video marketing moeten staan. Het was de manier om tijdens lockdowns met jouw doelgroep te communiceren. Een goed voorbeeld hiervan waren de dagelijkse videocalls met jouw klanten. Zelfs nu het leven weer normaal wordt, verdwijnt de vraag van de consument naar live videocontent niet — Integendeel, het groeit enkel.

Hoewel consumenten in het algemeen al de voorkeur geven aan videocontent, betrek je hen nog sneller wanneer de inhoud live is. Op Facebook kijken gebruikers bijvoorbeeld tot driemaal langer naar live video’s dan naar vooraf opgenomen video’s, en genereert live videocontent tot zesmaal 6x meer interacties. Merken hebben de mogelijkheid om betrokkenheid op te bouwen en een concurrentievoordeel te behalen door live video te omarmen.

Maar misschien bestaat er een gulden middenweg, want — face it — niet veel bedrijven hebben de resources om live videocontent uit te brengen. Bij STRAK geloven we dan ook in producten zoals https://www.videoask.com/ die het live gevoel naar normale video brengen. In het geval van VideoAsk is er zelfs nog een grotere meerwaarde. Door video te combineren met interacties heb je een tool in handen waarmee je geautomatiseerde video-verhaallijnen voor jouw customer experience inschakelt.

Benieuwd hoe we VideoASK
voor jouw bedrijf kunnen inzetten?

Contacteer ons

Tenslotte, vergeet SEO niet

Het belang van SEO moeten we niet onderstrepen, maar velen vergeten dat dit ook slaat op je videocontent. Het optimaliseren van video om te worden geïndexeerd en gerangschikt op zoekmachines is geen nieuw concept, maar wordt nu pas echt een gangbare praktijk. Jouw videocontent moet eveneens gemakkelijk worden teruggevonden, zeker nu bedrijven meer aandacht besteden aan het organisch opbouwen van een videopubliek. 

Hier zijn enkele SEO-tips voor videocontent: 

  • Gebruik namen, titels en beschrijvingen die jouw doelzoekwoord bevatten;
  • Voeg relevante tags, populaire trefwoorden en relevante trefwoorden toe;
  • Voeg ondertiteling toe;
  • Maak originele miniatuurafbeeldingen.

 

Blog 14: Video Marketing voor bedrijven

 

Kunnen wij je helpen met jouw video marketing?

Vul hieronder het formulier in. We koppelen we zo snel mogelijk naar je terug.