Blog

Van #convgov naar #socgov: de burger is koning maar je medewerker superheld

De burger van vandaag is niet die van gisteren. We zijn veranderd: we zijn mondiger, stellen sneller vragen, willen actief betrokken worden bij beleid of regelen onze zaakjes zelf. Dankzij digitale en sociale media zijn participatie en conversatie tussen burgers en overheden heel wat gemakkelijker.

Gemakkelijker, maar nog steeds niet evident. Hoe organiseer je als overheid je diensten, wat is de meerwaarde van luisteren en antwoorden, welke medewerkers zijn actief betrokken, wat is de impact op je eigen cultuur, wat is het voordeel op langere termijn,…

Het antwoord lijkt vervat in de term #convgov: een overheid die luistert en antwoordt. Maar dat is louter een eerste stap in de evolutie naar een flexibele, transparante overheid die met burgers en werknemers praat, naar hen luistert en met hen samenwerkt. Naar een sociale, open overheid, of een #socgov.

Dat was heel kort de essentie van “From #convgov to #socgov: citizen is king, but your employees are your superheroes!” op Social Media Week Rotterdam. Je kunt de presentatie en (not so) livestream (die pas start op minuut 10) hieronder bekijken voor het volledige verhaal.

From #convgov to #socgov: citizen is king, but your employees are your superheroes! by Talking Heads

Meer weten? Volg de komende weken onze reeks blogposts “Van #convgov naar #socgov” of laten we het er over hebben.