Blog

Schakel op tijd over naar HTTPS!

HTTPS

Tegenwoordig zetten veel meer websites de stap naar een beveiligde HTTPS verbinding, dit wordt steeds meer standaard. Google legt hier ook steeds meer de nadruk op. Heb je de mail van Google al zien verschijnen? Dan is het zeker tijd om over te schakelen naar een veilige website.

Https… watte? 🤓

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en is de communicatie tussen de browser van de bezoeker en de server van de website die beveiligd is. Wanneer een website een https-verbinding heeft, dan worden de gecommuniceerde gegevens versleuteld tussen browser en server.

Hoe overschakelen?

Om een website over te zetten naar HTTPS, dient een SSL-certificaat geïnstalleerd te worden.

Waarom overschakelen?

Indien je met gevoelige informatie zoals inloggegevens, bankgegevens, online betalingen, etc werkt, wordt het belang steeds groter. Met een geïnstalleerd SSL-certificaat zijn partijen vrijwel niet in staat om gecommuniceerde gegevens te achterhalen. Dit zorgt voor een groter vertrouwen bij je klanten en bezoekers. Daarnaast helpt het ook voor de ranking van je website in Google. Het is een must om je site/webshop te optimaliseren voor zoekmachines. De https-verbinding wordt door Google gezien als een belangrijke factor die van invloed is op jouw positie in de zoekresultaten.

Drie belangrijke redenen dus:

  1. Het geeft de bezoeker van je website veiligheid en vertrouwen;
  2. Beveiliging van gegevens;
  3. SEO.